Tråkig pluggsöndag

Ni tänker säkert "Fy vilket tråkigt inlägg det här måste vara" när ni läser rubriken och det är precis vad det är, tyvärr.
 
Det är söndag och jag har bokat tågbiljetter till Gbg i december för att träffa Mathilda och förhoppningsvis kommer Viktoria dit också. Förutom det så är det en vanlig tråkigt pluggsöndag. Har fram tills nu suttit och pluggat, lyssnat på min lillebror och hans kompis som bakade chokladbollar och samtidigt sjöng med till "Call me maby" som spelades på radion. 
Imorgon är det ny vecka och jag kommer behöva plugga 24/7. Jaaa, vad kul!! Värsta festveckan ju! Eller? NEJ. 
Det gäller väll att kämpa på och tänka att snart kommer helgen, haha!
Nästa helg ska jag förmodligen ha en Douglas Booth dag med Isabelle. Vi gick i samma klass i 4:an och träffas lite titt som tätt. T.ex. i lördags då jag och Ulrika fixade brunch med: cupcakes, macarons, scones och american pancakes. Vi pratade om hur sinnesjukt snygg Douglas är i filmen "Lol" och beslutade att vi dregla framför alla filmer han är med i.
Nu ska jag återgå till mitt plugg, ciao!

Fredagsmys med lillebror

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3151619/images/2012/pic_5065c4ceddf2b30d0e0001db.jpg" class="image">


Elevator


Höst, men jag vill ha vinter och julfeeling

Har problem med att ladda upp bilder på blogg.se, otroligt irriterande. Tänkte mest säga att jag lever. Är helt sinnesjsukt strött trots att jag sovit i tre timmar efter skolan idag. Slutade tidigt, men satt kvar i skolan och kompletterade en massa kemi och fysikuppgifter. 
Jag har förresten:
- fått värsta höstkänslan, dock längtar jag till vintern och jultiderna. När det luktar kanel och man myser konstant. 
- bokat till för ansiktsbehandling, äntligen.
- inte bestämt mig för vad jag ska göra med mitt hår. Klippa kort? Färga mörkare? Slinga?
- skrivit in i kalendern att jag och Ulrika ska "nattbaka" på fredag, eftersom vi ska bruncha på lördag. Eller jag ska rättare sagt baka och hon ska hjälpa mig med en PT-upg. Samarbete på hög nivå (skämtåsido.)
- beslutångest över om jag ska köpa svarta eller silvriga Dr Martens, lutar mot svarta eftersom det verkligen passar till a l l t.
- kommit på att jag överkonsumerar te. Har dock inte kommit fram till om det är pssitivt eller negativt, haha.
- inte lyssnat på Mumford and sons nya skiva så mycket. Har hört att den ska vara grym! 
 
Nu ligger jag i sängen och halvsover, kollar Grey's och räknar ner tills de nya avsnitten kommer. Snacka om att jag är taggad! Till er som inte ser på Grey's: BÖRJA KOLLA. Varning för att man fastnar och inte kan slita sig från datorn. Dessutom är Patrick Dempsey lagom snygg. Laaaaagom. 
 

Fikatimmar

För någon dag sen stod det i tidningen att vi svenskar fikar i genomsnitt över 200 timmar per år. Det låter väldigt mycket, men egentigen tror jag att jag fikar ännu mer, haha. Att fika kan ju vara bland det mysigast som finns! Antigen på ett mysigt fik eller hemma under en filt i soffan.

Oplanerad matchning


I min guldkjol



Bästa helgen

Jag har tillbringat hela helgen med Mathilda och Viktoria, därför har jag inte bloggat någonting alls. Har dock ett gäng bilder från helgen som jag kommer slänga upp här!

I fredags hämtade jag upp Viktoria och Mathilda på centralen och blev helt euforisk av att träffa dem. Kanske helgens roligaste händelse var när vi stod i rulltrappan och pratade om att vi slutat sent på fredagar, Mathilda vräker ur sig att dem (skolan) ska låta henne vara, samtidigt tappar hon taget om resväskan och den dundrar rakt in i killen bakom oss!
När vi kom hem låg vi och pratade i min säng tills Viktoria somnade (vilket var efter några få minuter, haha). Kollade lite Grey's gjorde vi också.
I går gav vi oss ut på stan och strosade omkring där tills det var middagsdags. Sen fick vi bråttom med att göra oss i ordning inför reunionen med språkresan. Trots stressen hann vi i tid, dock var det inte alls lika roligt som förväntat. Det var mest vi och en massa trettonåringar som hoppade i takt till musiken. Med det var värt för jag fick träffa Michaela, dessutom fick jag och Viktoria så kallade goodiebags som vi proppade med chips, läsk och godis.
Efteråt drog vi oss in mot stan och myste på café 60. När vi sedan kom hem somnade Viktoria nästa lika fort som dagen innan, men jag och Mathilda sprang ner i mitt trapphus och tog lite bilder i både hissen och på bottenvåningen.
Idag fick vi sova ut och åt ett otroligt gott nybakat bröd till frukost. Dem packade sina väskor och vi begav oss mot centralen igen. Nu är det dags att planera nästa gång vi ska ses!


Fredag igen?!

Tiden går så fort, nu är det fredag igen?! Går miste om min sovmorgon för jag har ett så kallat "akut tandläkarebesök". Åt popcorn i förrgår och en bit av min tand lossnade...blev stört rädd. Fick panik och fick för mig att min tandläkare kommer säga att det inte kommer gå att fixa. Men hon är duktigt så det ska nog gå (vi får hålla tummarna för det i alla fall!) Har föredrag efteråt, så vi får se om jag står och dreglar pga bedövningen jag kommer få i eller om det går utan problem, haha! På eftermiddagen ska vi till ett museum och sedan ska vi tillbaka till skolan för att ta skolfoto. Sen blir det statsbibblan för min del, börjar bli standard för mig.
Ska försöka räkna så mycket matte som möjligt och vid åtta ska jag dra mig mot centralen för att möta min saknade Thilda.


Fullt upp

Just nu har jag fullt upp, därav den otroligt dåliga uppdateringen....
Skolan har i princip tagit över mitt liv och statsbibliotekets "pluggrum" har blivit som ett andra hem, haha. Som grädde på moset är min kalender inbokad med saker att göra (utanför skolan) dessa dagar. I morgon kommer Viktoria hit från Skåne vid niotiden på kvällen och Mathilda kommer med ett tåg från Göteborg bara någon timme innan. Har saknat dem som bara den sen vi sågs senast i somras. Är taggad till tusen och är säker på att den här helgen med mina fina kommer bli grym! Dock lite synd att jag har både på mer än 80 sidor matte på måndag och historieprov på onsdagen, men det ska jag fixa på något sett!

Igår kom mamma hem från sin jobbresa och i hennes väska fanns bland annat det här + en massa tuggummin, ett IPhoneskal och en t-shirt. Blev förvånad när mamma sa att det var min lillebror som hade valt alla nagellack samt skalet, gulliiiii.


Lördagsmiddag


Ballons

 
Klänning, Cubus. Jacka, H&M. Skor, Converse.



Middag!


Bra fysiklektion!


Skratt är motion på insidan och musik för själen

På bilderna kan ni skymta min finfina Coldplayvägg!
 
Äntligen (!!) klev jag av vid Odenplan på vägen hem från skolan idag och införskaffade mig en ny kalender. Tills idag har jag varit lat och kört på kalendern i mobilen, som är riktigt kass. Sitter just nu och skriver in det allra viktigaste och har dessutom gjort min egna framsida. Blev otroligt simpelt, men snyggt! 
 
Imorgon har vi några enstaka lektioner för att eftermiddagen ska vi (samt en massa andra natur-klasser) tillbringa på Gröna Lundh. Från 12 till 15 får vi åka de attraktioner som är öppna och utifrån det ska vi skriva en liten uppsats. Riktigt kul sätt att lära sig på! 
Sen på kvällen är det Svenska Björnstammen, men jag får se om jag går dit. Min lillebror och mamma åker nämligen till Turkiet på fredag så jag tänkte mysa lite med dem. Har dessutom fixat en lista till dem på saker jag vill att de ska köpa där, hihi. 
 
(Vaknade relativt tidigt imorse och det första jag såg var att ett av mina Colplayband lyste! Bästa starten på dagen!!)

Coldplayvideon


På väg hem!


Kort skoldag!

Slutade sådär tidigt som man gjorde i mellanstadiet idag (13.40) så nu blir det lite fika och senare ska jag ut på stan med mami! Var hur länge sen som helst jag gick på stan med henne. Tänkte kolla efter en skinnjacka eller liknande, en vit stickade kofta och sen får vi se om jag hittar något annat.

Packade ner en låda med cupcakes till skolan idag. Jag och Annika kom på idéen att vi ska baka massa söta bakverk någon helg och ha princessfika! Vi ska gå all in med utklädande, dekoration mm. Är grymt taggad!


Making some cupcakes


Det lyser


Öppnade mitt skåp tidigare idag och såg att mitt ena Coldplayband lyste! Så stört eftersom jag och Matti bara några timmar innan pratade om att andras band hade börjat lysa, haha. Som om jag inte fått nog av Coldplay än kollade jag på avslutningen av Paralympics idag, det var magiiiiiiskt. Nä, nu måste jag sova för imorgon är det måndag, nu skolvecka och ny tag. Som tur är har vår skola inför en regel som säger att man inte får börja före tio på en måndag. Det är najz! 

Bästa slutet på söndagen

Ligger i sängen och kollar avslutningen av Paralympics på datorn. Varför då? Tänker ni. Jo för att Coldplay spelar och det är helt magiskt. Fäller en tår och blir varm i hjärtat. SÅ SJUKT BRA ÄR DET. Sinnes.


Autumn





Jacka, Stickat, Mobilväska och skärp från Gina Tricot. Står ganska högt upp på min "inköpslista".

Trött tjej? yepp!

Stannade kvar hos Lisa lite för länge idag. Vi fastnade framför Grey's, men det är ju inte så konstigt för det är så galet bra! Sprang hem efter 5 avsnitt och packade om väskan för att åka till Sofia med Matti. Först var vi några tjejer och sen kom det fler och fler från klassen. Vid tio-tiden blev vi hämtade och nu är vi hos mig! Är så stört trött ikväll också, vd är det med mig? Okej, jag vet varför... Vaknade tidigt (för att vara mig) imorse och klockan är nästan halv tre, hehe.... ska fixa mig för sängen och sova nu, imorgon blir det loppishäng i Aspudden, det ska bli najz. Mathilda Olivia och Fia (och en dansandes Mathilda och Sofia i bakrunden, haha!) 
Matti och jagMarcus och OliviaFia och Olivia visade upp sin dans och vi dansade dessutom lite Zorba
Olivia, Matti och jag

Lördag

Kollar på bästa serien, Grey's Anatomy med Lisa. Ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig, sen iväg för att träffa Mattioch Ellen för att åka till Sofia där vi ska äta middag och hänga med några klassisar. Får se hur länge vi stannar där innan jag och Matti åker hem mot mig och har myskväll.


Fredag och helg!

Vi skippade att leka lekar idag i skolan och hyrde film istället. Haha, jaaa vi är lata. Hängde lite med Mathilda och Olivia och sedan mötte jag upp Lisa för att gå och handla mat till helgen (eftersom min familj åkte till landet och tog med sig sisådär hela kylskåpet...)
Vi lagade vår egen middag, som blev förvånansvärd god. Sen la vi oss på sängen och kollade på "Honey 2". Varken dålig eller superbra, men ettan är ändå bättre måste jag säga! Gick förbi Emelie som hade lite folk hemma hos sig innan vi hamnade här hos Lisa. Är helt galet trött och kommer somna direkt när jag har lagt ifrån mig mobilen, längesen jag kände så. So I will just say: sov gott people!


Coldplayvideon är klar!

Sitter och myser med mamma och en kopp te medan Emelie ligger och sover i min säng. Låter ju helt absurt, haha. Vi fixade klart Coldplay-videon tidigare (ääääntligen!!!) så nu håller jag på att ladda upp den på Youtube & Facebook samtidigt som jag kollar på lite kläder/väskor. Lägger såklart upp videon på bloggen när den ligger uppe! 
 
Imorgon är det fredag och oj så skönt det ska bli med helg. Dessutom börjar vi tio imorgon, har inga lektioner och ska i princip bara leka lekar. Lär ju sluta relativt tidigt också! 

Med i nyheterna!


När vi satt och köade inför Coldplay för en vecka sen så blev jag och Emelie intervjuvade av Svt. Klicka HÄR för att se reporatget! (Vi är med runt 12.11.)Det var lite småkul när mobilen bombades med sms där folk berättade att de hade sett oss på nyheterna, när vi själva inte hade en aning om att det ens skulle sändas på tv, haha! Och nästan ännu roligare när mina lärare sa samma sak och min mamma redan hade anmält mig som "sjuk"... MEN DET VAR DET LÄTT VÄRT! Bästa kvällen. 

Flower power


Kjol, H&M. Top, Frankrike. Skärp, mammas gamla. Armband, JC & egengjort. Halsband, Konfirmationpresent.

Två frågor, två svar

Hej! vad har du för typsnitt på din rubrik? vore glad för svaaar, kramelikram
Svar: Det var ett tag sen jag fixade med min design, men om jag inte har helt fel så ska typsnittet heta "Sans-serif".
 
Jag såg att du hade gjort din "crystal bra" själv. Kan du inte visa hur?:D
Svar: Jättekul att ni är några stycken som frågar och såklart kan ja förklara det! :)
För att kunna göra en egen "crystal bra"/"paljettbh" behöver man:
1.Nål och tråd (jag valde svart tråd eftersom min bh är svart)
2.Små glaspärlor
3.Paljetter
4.Övriga pärlor om man vill ha det
5.Och såklart en bh! 
Börja på sidan av ena kupan och fäst tråden. Jag drog inte igenom tråden från insidan till utsidan (eftersom man då får massa osköna knutar och trådar) istället fäste jag tråden på utsidan, där alla paljetter ska sitta. Man trär sedan på en paljett och en liten glaspärla, för att därefter gå tillbaka med nålen i hålet på paljetten. INTE I PÄRLAN IGEN! Då lossnar allt bara. Sedan går man upp med nålen i närheten och säter på en paljett och en pärla. Man fortsätter så tills man kommit en bit och då sätter dit någon lite större pärla eller liknande.
Det kräver tålamod och det tar ett bra tag innan man blir klar, men i slutändan är det ändå värt det! Let's go pyssliga!

Secondhandfynd


Fortfarande sjuk

Vaknade imorse för att gå till skolan, men kände mig inte ett dugg bättre än igår. Så det fick bli en dag hemma idag också. Somnade om vid åtta igen och vaknade för en dryg halvtimme sen. Har fått i mig lite mat och ska vila lite till nu. Har dock en hel hög med läxböcker, men det får jag ta lite senare.
Fick ett mail tidigare om att vår mattelektion imorgon är inställd. Vilket betyder att imorgon slutar jag tolv och på fredag är det klassensdag!


Sjukling...

Ligger hemma i sängen med feber.... Därav har jag inte bloggat. Ligger just nu och kollar på Kristallen, dricker universums godaste te ur en av mina favvokoppar, fixar med konfetti och försöker få in lite historia i huvudet.

Haha alltså nya Maxreklamen (eller nya och nya, jag hade inte sett den innan.) De äldre paret är ju för söta. Att man kan få "Double cheese" till "Kristians ris". Så himla gulliga och snacka om att jag är en lättroad tjej!

Igår hade vi orientering, men jag och Matti tog det inte så seriöst. Åkte lite kundvagn istället, haha, värt!


Lördagen har blivit till söndag

Klockan är snart halv tre på natten och lördagen har övergått till söndag. Den där söndagsångesten börjar krypa fram i kroppen. Kvällen tillbringades dels med familjen och världens godaste thaimat, men också med Lisa och Emelie. Vi kollade film, pratade en massa Coldplaykonsert, redigerade filmen från konserten and so on. Har dessutom tagit ner min fotorad på väggen, vilket gjorde lite ont i hjärtat så de fick sin nya plats på garderobsdörren. På väggen ska nämligen allt mitt Coldplaykonfetti upp. På en fin rad, åh det kommer blir så himlahimlabra. Nu gäller det bara att ha tålamod, eftersom jag behöver sätta enliten tejpbit på varje konfetti för att det här så funka, haha. Men pysslig som jag är så kommer jag fixa't! 
Imorgon blir det upp i rimig tid för det väntas en hel del plugg och sen ska jag troligen på bio med Lisa också. Perfekta höst/regn/äckelväder-sysslan. Och sen får jag väl antagligen sitta lite och pyssla med konfettin, hihi. 

Bling Bling




RSS 2.0