Jacket/Shoes


No Air - Thildak

 
Har ni inte redan sett videon? Klicka på play nu isåfall!
 
Tänkte börja dela med mig av den musik jag lyssnar på. Börjar på bästa sätt med en cover made by min fina och begåvade Thilda (som jag förövrigt ska åka till om sisådär en månad och kan ni gissa hur crazytaggad jag är!!!). 
Så var nu gulliga och klicka HÄR för att komma in på hennes youtubechannel och kolla hennes videor, ni kommer inte ångra er!

So happy!

 
I got so happy when I saw this mail today! Sorry that you don't understand what I write... I acctually think you're the only reader I have outside Sweden, pretty cool.
I just wanted to say thanks and I hope you'll continue to follow my blog in the future!
 
 
Och nu tillbaka till svenska;
Har strosat runt på stan ett bra tag idag för att köpa födelsedagspresenter till Gustaf. Hittade en del och är säker på att han kommer blir glad! Hann dessutom springa på lite saker som jag köpte till mig själv. En jacka, ett par skor och lite annat smått och gått fick följa med hem, bilder kommer alldeles strax!
 
.....och jag har ju helt glömt bort att visa mina saker från Nelly, får se om jag hinner fota det ikväll, förhoppningsvis!

Storm!!!

Klockan är efter ett på natten (lokaltid) och vi är mitt ute på havet och det är storm, av alla gånger jag åkte har det aldrig blåst såhär mycket! De har stängt av olika delar av fartyget och det år omöjligt att går rakt, sjukt läskigt. När vi satt och åt åkte tallrikarna och glasen fram och tillbaka på bordet. Håller tummarna att vi kommer fram till Stockholm imorgon, haha. Åt i alla fall god mat och lite för mycket från dessertbordet.

Och nu till något annat: trots killarnas protest i familjen idag när vi gick på stan fick jag med mig ett par skinnbrallor! Som jag dessvärre fastnade i hyttdörren med så ena sömmen gick upp, bra jobbat!


Helsingfors


WWD

I fredags var jag och såg Walking with Dinosaurs i Globen, det var minst sagt mäktigt! Har en hel drös med bilder därifrån, men det får räcka med dessa, dinosauriebilder är nog inte sådär superi ntressant, haha!


Äntligen!

Äntligen kom mitt paket från Nelly, den här gången höll de inte leveranstiden tyvärr, men som man säger: bättre sent än aldrig!
Det innehöll bland annat det här skärpet, de andra sakerna tar jag bild på imorgon.

Satt i skolan och pluggade i torsdags och klagade på att jag aldrig hinner gå på stan och shoppa längre, men blev snabbt rättad av Calle som sa att jag visst gör det, fast på internet, haha.


Sovit gott?


Igår på "E"-middagen


Hej irriterad tjej!

Är så sjukt irriterad.
Idag fick vi reda på att vår enda lärare som är bra ska sluta, vår fysik samt kemilärare. Har lärt mig så galet mycket av hans lektioner och uppgifter, lätt bästa läraren någonsin. Hela klassen blev typ deprimerade och likså jag när jag kom på att jag kommer gå från att nu ha A/B till E. Nej fy. Och anledningen till att han slutar är att han inte tycker att lärarna på kommunala skolor behandlas rätt, tex. lönen. Jag går natur på Norra Real som är en av Stockholms populäraste skolor. Något jag verkligen INTE kan förstå när vi först behövt byta lärare: i matte ett flertal gånger, i engelska och nu i fysik och kemi. Känns som att skolan inte gör något åt det. Blir så frustrerad eftersom det här går ut över våra betyg. Det känns så fel att jag kommer gå ut gymnasiet med dåliga betyg bara för att skolan inte kan ge oss en bra lärare.

Och nu till något roligare; hade en förvånansvärt bra start på veckan, om man bortser från det tråkiga beskedet i fick i skolan. Att gå på bio en vardag är verkligen vardagslyx, något som är så himla värt! Förgyller vardagen. Missade dock största delen av Emelies middag, men hann ändå dit ett tag och träffade massa fina. Jag och Hedda gav henne vår present (på bilden), och hon blev verkligen glad. Jag blir så glad när andra blir glada för ens presenter, åh!


Förhandsvisning/födelsedagsmiddag

Var just på förhandvisningen av filmen Möhippan med Mathilda. Jag hade ganska högs förväntningar eftersom det vara mycket prat runt filmen och den levde tyvärr inte riktigt upp till dem. Visst var den rolig, men det kändes som att det inte riktigt "hände" något.

Nu sitter jag på bussen på väg hem till Emelie som fyller år idag! (GRATTIS!!!) hon har middag med temat "E", därav valde jag att vara en enfärgad (rosa) elefant! Haha, masken skymtas litegrann på bilden.


Träning?

Jag har aldrig varit den där riktigt hurtiga personen som tränar varannan dag. Gick på gympa när jag var liten, men slutade för att det var alldeles för enkelt, började på friidrott för några år sedan, men slutade där med för att det tyvärr inte var så satsigt som jag hade hoppats på och hade gymkort förra terminen, men gick dit några få gånger så det var inte riktigt värt det. Så nu har jag ett problem, vad ska jag börja göra? Går ut och springer någon gång då och då, men det känns inte som att det är tillräckligt... Och idrotten i skolan är inget för mig, känner mig bara sjukt ofräsh efteråt så det flesta idrottslektioner brukar vara mer åt det lalliga håller för min del. Funderar på att önska mig ett löpband i julklapp, men var ska jag ha det liksom, det kan ju inte direkt stå framme i mitt rum, haha!

Nelly.com

Klickade precis hem lite saker från Nelly. Bland annat en klänning som möjligen blir årets nyårsklänning och en som jag länge tänkt köpa och nu fanns den på deras rea, så jag slog till! Paketet kommer förmodligen i veckan och då kommer det också bilder upp här såklart. För att ta del av deras rea skriver man in koden: FBSALE. 

Myskompizar

Gick över till Hedda igår och sov även där, vaknade runt halv nio av att hennes lillebror (världens sötaste och mest charmerande kille) låg bredvid mig i sängen och stirrade på mig. Sen när jag öppnade ögonen blev han generad och började skratta, lätt bästa väckningen!
Kramade dem hejdå vid tiotiden då jag åkte iväg till min svägerska, vi håller nämligen på att laga mat och baka för hela familjen. På menyn står; laxlasagne, brownies och kolakakor, tror det kommer bli väldigt lyckat. Innan vi ställde oss i köket tog vi en promenad i det mysiga höstvädret och kastade pinnar efter varannan meter och busade med deras hund.
Nu ska jag spring in till köket och kolla hur lasagnen mår i ugnen.


Partyfredag?

Imorgon är det FREDAAAG, kul kan tycka, men jag har ett skrivbord överbelamrat med plugg som måstemåstemåste göras. Vilket betyder att det blir en plugghelg, ska dock baka och laga mat med min brors fru på lördag så det blir en liten stund då jag kan strunta i att tänka på skolan. 
Har pratat ihop mig lite med mamma om present till min lillebror, vi kom på den briljanta ideen att ge honom en överaskningskryssning. Det uppskattades nämligen någt enormt förra gången, hmmm... vi får se hur det blir! 

En bra torsdag

Sofia och jag i sommras
 
Två lektioner samt plugg-och-en-massa-mys-fika med den här tjejen är vad min dag bestod av till största del.
 
 

Müsli och Masterchef USA

Gjorde lite egen müsli nyss med torkade bär och frukter, olika sorters nötter, havregryn och linfrön. Äter det med naturell yoghurt toppat med lite vindruvor framför Masterchef USA. För er som inte vet det så är jag ett stort fan av matprogram, i alla dess sorter. En tjej som är med och tävlar är blind, men klarar ändå av allt precis som de andra. Helt sinnes!


In black and white


Bodyshopkalender!

Blev upphämtad av familjen efter skolan och är nu i Stinsen och har fått The Body Shop's julkalender. Går runt och låter lillebror peka på de saker han önskar sig i födelsedagspresent, han fyller nio och jag har ingen aning om vad jag sak ge honom. Vill inte ge något tvspel eller liknande, men en kram? Haha, näää, jag kommer säkert på något bra!


Prinsessfika


Pinkie

Idag åkte de rosa byxorna på. Hade sovmorgon till halv tio och mamma fyllde år så vi sjöng för henne, tror dock att vi skulle skippat det. Haha, är ju inte värsta supersångerskan om man säger så och det blev ju inte bättre av att jag var helt nyvaken.

Sitter på sista lektionen nu och ska sedan fixa lite kemi med Calle innan jag går hem och äter födelsedags middag avec tout la famille!

Har tänkt lägga upp lite bilder från mitt och Annikas prinsessfika ikväll, bara jag inte glömmer det...


En liten tjuvtitt


För ett år sen

Gick jag ofta klädd i en lite större stickad tröja med en vit skjorta under
Jag åt middag och myste hemma hos Mathilda med tjejgänget
Sen tog vi, tillsammans med resten av klassen flyget till vårt grannland Norge
Där vi bodde hos våra numera norskakompisar i tio dagarVi gick på fotbollsmatch
oOch hängde och flängde en del i deras skola
Sen kom vi hem till Sverige och jag körde ofta på lite vågigt hår (genom att jag sov med flätor)
Pimpade dessutom till min Iphone litegraan och saknar det
 

Bakdag nr. 2

Har bakat precis hela dagen idag också, vi började vid tolv och jag kom hem för en timme sen. Snacka om att vi satsar! Imorgon är det bara den sista touchen kvar, ska blir så kul att se hur det blir när alla bakverk står framme på bordet! Åh!
Vaknade imorse och gick upp precis i tid till pappas extremt goda fiskgratäng, slängde i min en bit innan jag tog bussen till Annika. Så himla praktiskt att jag kan hoppa på bussen ett kvarter ifrån mitt hus och sen går jag av mitt emot hennes hus, hur bra?! Jättebra!
Hade på mig en gammal kjol från Weekday, men istället för att köra på svarta vanliga strumpbyxor körde jag på vinröda/mörklila, syns dock inte så bra på bilden.


Bakhelg

Jag och Annika har bakat hela dagen sen vi slutade skolan, bjuder på en liten tjuvtitt, haha! Allt är görs i mängder och dessutom färgglatt så in i bomben. Imorgon blir det upp ur sängen och hem till Annika igen för att baka. Ska se om jag hinner ut på en springtur innan, blev stört taggad när jag kom hem ikväll, men blev lite väl sent. Får se om jag känner mig lika hurtig imorgon! På söndag smäller det i alla fall och på vårt prinsessfika kommer man kunna hitta allt en prinsessa kan tänkas vilja ha till fikat, haha alltså det här kommer blir awesome!


Morgondagens


Fixar håret!


Att gå natur på Norra real

När man har valt natur på Norra ska man vara väldigt förberedd på att man måste plugga mycket. Är det inte fysik eller kemi så är det franska eller något i alla de andra resterande ämnena. KUL, nej. Man får peppa sig själv genom att tänka att det lönar sig i längden och det gäller att verkligen hänga med på lektionerna och inte sitta och stirra in i väggen, som jag tyvärr lyckas göra ibland... Tror dock att det är viktigt att vid sidan om allt plugga också ha tid för annat. Att hitta en balans och kunna umgås med sina kompisar och ha lite egentid vid sidan om skolan. Helt enkelt att man gör både det som är tråkigt (plugga) och gör sånt man tycker är kul!

Imorgon väntar engelskaprov, ska försöka få en så kallad aukttid till tandläkaren också. Har ju halva plastframtänder (sedan en liten incident i andra klass) som lossnar lite då och då, vilket är sjukt irriterande. Längtar verkligen tills jag får en lagning som är permanent och sitter som sten. Inte som plats....haha!

Imorgon ska jag alltså förmodligen gå till tandläkaren, fixa håret (är galet taggad inför en förändring!!!!!) och sedan hinna gå på stan en snabbis!


Imorgon vill jag

Kunna gå klädd ungefär så här, dock har det redan blivit riktigt kallt ute så det kommer inte gå. Hörde på nyheterna att det snöade uppe i Dalarna idag, vilket låter helt sinnessjukt eftersom det bara är början av oktober.

Kollar på Svenska Hollywoodfruar och klurar på vad jag ska ha på mig på mitt och Annikas princessfika nu på söndag. Lutar mot en persikofärgad/ljusrosa kjol tillsammans med en blus.


Blondie

Jag har nästintil förträngt att jag en gång haft brunt hår. Känns verkligen inte som mig. Jag har blont hår i grunden, men förstörde det genom att börja tona, vilket ledde till att jag färgade. Hemma dessutom. På torsdag ska jag fixa både färgen på mitt hår och längden. Blir troligen slingor så det blir mer naturligt blont och så ska jag (frisören*, aldrig att jag fixar mitt hår hemma igen efter den misslyckade färgningen då mitt hår blev oranget, nej fyy) klippa bort de slitna topparna. Tror tyvärr att det är en rejäl bit, men är fortfarande lite osäker på om jag ska klippa betydligt kortare eller spara ut? Lutar mer åt att spara ut så det blir riktigt långt, men det där med att bestämma sig är ju svårt. En sak är i alla fall säker och det är att mitt hår får en förändring nu på torsdag och det känns hur bra som helst! 

Töntar oss på idrotten


Till Ellen

Bilder på mig och Ellen

Om du ser det här Ellen så vill jag bara säga att jag saknar dig, ganska mycket dessutom. Tänkte tillbaka på våra minnen. T.ex. vår vistelse till Ullared (hur bissart var inte det? Haha, alltså du och jag och våra crazy ideer), förra sportlovet uppe i Sälen (när vi satt och åt och vi kom in på Andreas Wijk och min pappa skämtade och sa att han skulle maila honom) och kvällen då vi försökte oss på sushi (inte heeeeelt färdigkokt ris va? Haha!).
Inser hur mycket jag verkligen saknar dig nu när du bor på andra sidan jorden. Känns så stört att du verkligen b o r i USA nu, och att du inte kommer hem förrän nästa sommar... Du är en viktig vän för mig, glöm aldrig det.

Igår var jag hurtig!

Gårdagen började med lite cupcakes framför filmen Lol med Isabelle. Sen kom Olivia och vi bakade ännu mer cupcakes, den här gången blev dem helt blåa och fick dessutom både mun och ögon.
Sen drog jag på mig träningskläderna och gick ut och sprang. Sen mötte jag upp Marina hemma hos mig och vi lagade mat, eller vi kokade ris, värmde på kycklingspätt och skar upp sallad. Haha! Åt så vi nästan sprack och så pratade vi med vår saknade Ellen som är i USA i ett år. ETT ÅR?! Ellen kom med den briljanta ideen att vi kan komma och hälsa på, det vore helt galet kul, åh!
Sen låg vi i min säng och pratade i min säng i timmar och vid elvatiden kom Johanna som även sov här.

Idag ska Ulrika komma över och vi ska gosa, men innan dess: plugg!


Ny dag imorgon = nya krafter


Kanelbullensdag

Dagen till ära köpte Emil och Calle ett 10-pack bullar och åt upp dem. Själv smakade jag en liten bit, medan de höll på att spy, haha. Hade dessutom med mig en låda oreocupcakes idag och oj vad populär jag blev, skämtåsido. Kul att folk tyckte att de var goda i alla fall.

Franskaprovet gick förvånansvärt bra med tanke på att jag hade missat helt att vi skulle ha prov idag. Hoppas på det bästa!

Har haft lite vardagslyx idag, gick nämligen på spa och fick brynen plockade (för typ första gången ever, vet inte varför jag inte gör det oftare, men det ska det bli ändring på!) massage och ansiktsbehandlingar.

Nu ska jag trycka in svenskors i huvudet och dricka te. Imorgon ska jag och Annika inhandla allt till vårt princessfika som vi ska ha den 14:e. Vi är skjukt taggade, frågan är bara om alla andra också är det?


What to do?

Fick nyss reda på att vi har franskaprov imorgon, paniiiiiiik. Har som sagt var sjuk en del på sistone och missat relativt många franskalektioner. Aaah! Hur ska det här gå?

En sak är i alla fall säker och det är att jag ska bums i säng nu. Sen får vi hålla tummarna att det går bra imorgon. Försöker intala mig själv det i alla fall...haha!


Oreocupcakes

På fredag har vi ett stort prov på en hel drös svenskaord. Närmare 200, så det är vad jag borde ägna min tid åt , men istället ställde jag mig och bakade cupcakes när jag kom hem från skolan. Jag testade något nytt, nämligen oreocupcakes och fy vad bra det blev! Tänkte vara snäll och dela med mig av det, så här kommer en beskrivning, speciellt till dig Matti:Det här är alla ingredienser man behöver: 150g philadelphia, 3dl vetemjöl, 100g mörk choklad, 2dl florsocker, 1tsk vaniljsocker, 2tsk bakpulver, 2dl strösocker, 75g smält smör + 60g rumstempurerat smör, 1msk kakao, 2 ägg och 1dl mjölk. Till att börja med ska man hälla i socker och äggenOch sedan vispa det pösigtHäll sedan i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och vispa lite tillOch sedan i med det smälta smöret (75g), smälta chokladen och mjölken, vispa nu tills smeten är jämnDags att placera ut muffinsformar på plåten, gärna dubbla för att få en finare form. Dela oreokakorna och lägg den delen med det vita "kladdet" i varje formFördela sedan smeten i formarnaOch sätt in dem i ugnen på 225grader i ca 12 minuter, beroende på storlek på formarna. Tips är att checka till dem llite då och då så att dem inte blir brändaMedan de står i ugnen kan man fixa frostingen. Då är det bara att blanda ihop; smulande ovandelarna av oreokakorna, philadelphian, det rumstempurerade smöret och florsockret.Låt cupcakesen svalna något innna man kladdar på frostingen, gör man det direkt smälter den. Tillsist sätter man en halv oreokaka på frostingen! Lycka till med bakningen peep's!


Sommar+vinter

Jag är en person som smågillar hösten och våren, sommaren tycker jag är helt fantastisk. Speciellt när solen steker och man bara längtar efter att få slänga sig i havet
och vintern då snön lägger sig som ett vit täcke över marken och man lyssnar på julmusik och tokmyser konstant. 

Autumn


Sovmorgon

Bilder från balen: På mig, Emelie och Matilda.
 

Sitter och äter frukost framför Vakna med the voice med Emelie. Har sovmorgon till halv elva och slutar sedan redan vid tolv. Vääääärd dag! 
 

Äntligen i Sverige!

 
 
Paljett-bh som jag själv skapat, converse som jag pimpat och t-shirt som jag klippt till.
 
Ikväll sänds första avsnittet av "Project runway Sverige", det är hur kul som helst att det äntligen har kommit hit til Sverige. Jag älskar ju att skapa och pyssla och har följt de flesta säsonger från den amerikanska serien och jag tycker det är helt fantastiskt att se hur de tävlande klarar av att skapa trots stressen och pressen.
Det ska bli intressant att se hur den svenska varianten kommer skilja sig från den amerikanska. Håller tummarna att det blir en hit och inte en flopp. Om jag inte minns helt fel så är det klockan åtta ikväll på 5:an som det sänds!

17.00 och jag är hemma från skolan nu......


RSS 2.0